Släktmöten 1910-2022.pdf

Släktmöten

Vart tredje år arrangerar släktrådet ett släktmöte för medlemmarna. Under dessa träffar försöker vi besöka släktens gårdar eller för släkten minnesvärda platser. Vi har besökt många delar av Sverige och även haft ett möte i Finland. Oftast äger släktmötet rum under en helg i augusti och pågår från lördag lunch till söndag lunch. Under släktmötet sker även en stämma där bland annat släktrådets medlemmar väljs för nästa treårsperiod. Vilka som sitter i släktrådet kan du läsa om här. 

Syftet med våra släktmöten är att ge medlemmarna en möjlighet att träffas men även att lära sig mer om släkten och dess historia. Våra möten brukar vara väldigt uppskattade och välbesökta.

2022 års Släktmöte - Örebro
Släktens senaste släktmöte ägde rum den 3 - 4 september i Örebro med omnejd. Under lördagen besökte vi Nicolaikyrkan och fick en visning av Örebro slott med efterföljande festmiddag i Rikssalen. På söndag besöktes Kägleholm med Ödeby kyrka, Glanshammars kyrka, lunch på Hjälmare kanalcafé och slutligen besök på Lillkyrka intill Ekeberg. Artiklar om flera av våra besökta sevärdheter går att läsa här.


2017 ÅRS SLÄKTMÖTE - VÄSTERVIK 

Släktens senaste släktmöte ägde rum i trakten kring Västervik lördagen den 26 augusti till söndagen den 27 augusti 2017.
Ca 70 medlemmar samlades på Casimirborg där vi fick en fantastisk visning av Björn Becker och Louise Klingspor som även bjöd på en lättare lunch. Därefetr fortsatte vi till Gränsö slott för spa, umgänge, mötesstämma, trerätters middag och övernattning. 

På söndagen begav vi oss till Vinäs slott där museichef/landsantikvarie Örjan Molander höll ett spännande föredrag om slottets historia.

I trakten fanns även möjlighet att besöka Lewenhauptska gården i Västervik, Västar Eds nya kyrka och kyrkoruin, Ukna kyrka med Lewenhuptska gravar, Nygårds Säteri norr om Gamleby samt den gamla Lewenhauptska herrgården Åby mitt i Gamleby (numera en fritidsgård). 

Nedan syns vi alla i Vinäs slottsruin.

Foto Christine "Crikon" LewewnhauptLäs en tidigare artikel om Vinäs här

Släktmötet till Finland
- här kan du läsa artikel

Släktresa till Tyskland
- här kan du läsa artikel 
Ovan texter samt övriga atiklar hittar du på även sidan Artiklar

Deltagare på 2017 års Släktmöte